Raymond Micha Wedstrijd

De Raymond Micha-wedstrijd, die in 2011 werd opgericht en wordt georganiseerd door de Commissie Cultuur en Folklore van de Rotary Spa-Francorchamps-Stavelot, richt zich tot jonge Belgische en buitenlandse blaasinstrumenten. De twee categorieën instrumenten worden afgewisseld, waarbij het ene jaar gewijd is aan koperblazers en het andere aan houtblazers. De jury bestaat altijd uit zeer bekwame persoonlijkheden.

Vanaf het eerste jaar is de prijs toegekend aan zeer getalenteerde jonge vertolkers, die vervolgens vaak hebben bewezen dat het vertrouwen van de jury in hen gegrond was. Inderdaad, voormalige prijswinnaars zijn nu te vinden in een zeer dynamische professionele muzikale activiteit.

De twaalfde editie is volledig gewijd aan de blaasintrumenten. De openbare finale vindt plaats op zaterdag 6 mei 2023, vanaf 13.30 uur, in de abdij van Stavelot. De zeven finalisten zullen enkele zeer mooie prijzen kunnen verdelen die bedoeld zijn als beloning voor hun inspanningen, maar ook om de deuren te openen naar een veelbelovende toekomst.

www.concours-micha.be

Raymond Micha Wedstrijd - Nieuws