Stavelot Festival 2021: Tijd herwonnen

Ondanks alle beperkingen hebben bijna 3000 van u onze 16 evenementen bijgewoond, in een goed geventileerde zaal, maar met minder zitplaatsen dan gewoonlijk. En de goede verrassing voor u, avond luisteraars, was om te zien dat de Romaanse kelders weer op u stonden te wachten, voor de mooie en warme ontmoetingen die u eerder zo bevielen. Velen van u zijn vaste bezoekers van het Festival, sommigen hebben het nog maar net ontdekt en we hopen van harte hen in de volgende seizoenen weer te kunnen ontmoeten.

Maar laten we het nu over de muziek en onze concerten hebben.

Bij wijze van uitzondering begon ons seizoen met een muziektheatervoorstelling in samenwerking met het Vacances Théâtre de Stavelot en het Centre Culturel de Stavelot - Trois-Ponts. Velen onder u hebben deze coproductie, die door de Waalse Festivals werd voorgesteld ter gelegenheid van de 100e verjaardag van het overlijden van Camille Saint-Saëns, kunnen bijwonen en u hebt er een groot succes van gemaakt.

Ons programma voor 2020 zou een prachtig eerbetoon aan Beethoven worden ter gelegenheid van zijn 250ste geboortedag, maar dat moest bijna volledig worden uitgesteld. Dit jaar werden deze werken dus niet alleen vaak opnieuw uitgevoerd, maar ook met de oorspronkelijke uitvoerenden, althans wanneer hun agenda het toeliet. U zult ook gemerkt hebben dat wij, ter gelegenheid van de 50e verjaardag van de Waalse Feesten, het programma van begin tot eind feestelijk wilden maken. 

Aan het eind van het Festival zei u ons al snel: u was zeer ontroerd door onze reünie en door alle artiesten, jong of bevestigd, die na deze lange maanden van stilte, geduldig en uitvoerig hun programma hebben kunnen presenteren. U moet weten dat zij allen dezelfde emoties voelden als u en dat zij u zeer dankbaar zijn!

Dus dank u allen voor uw trouw en voor uw aanmoediging! Maar 2022 staat al voor de deur en we hopen binnenkort de grote lijnen te kunnen onthullen... en meer!

Ik beloof het, het zal niet lang meer duren...

Stavelot Festival 2021: Tijd herwonnen