De artiesten

Terug naar de lijst
Christian Crahay - De artiesten

Christian Crahay

acteur

Christian Crahay is een Luikse acteur die te zien was op de aftiteling van een zestigtal films en in de cast van meer dan 130 toneelstukken. Hij heeft ook geregisseerd, gedanst in voorstellingen van Michèle-Anne de Mey en lesgegeven.
Hij heeft zich nu toegelegd op schrijven, met twee boeken die zijn uitgegeven door "Les oiseaux de nuit".
Het eerste boek, "Et bien, jouez maintenant - carnets d'un tournage" had ook "L'homme qui a massé le dos de Catherine Deneuve" kunnen heten. Hierin vertelt hij dag na dag over zijn leven als acteur op de set van Kore-eda Hirokazu's film "La vérité", waarin hij de echtgenoot van de beroemde Franse actrice speelde.
"L'endroit défriché par le fou - Carnets d'une Côte d'Or" is ook een autobiografisch verslag, waarin hij zijn herinneringen vertelt aan de wijk Sclessin waar hij geboren is en waar hij de laatste tien jaar opnieuw woont, op verschillende momenten en via verschillende leden van zijn familie.
Christian Crahay staat volgend seizoen weer op de planken in "Andromaque" van Yves Beaunesne, waarmee hij het seizoen opent in het Théâtre de Liège. Hij zal ook te zien zijn in Julie Mossay's Juke Box Opéra in het PBA in Charleroi.